Főoldal

Home / Főoldal

Megoldás a problémás településeken!

Több éves fejlesztőmunkánk eredményeképp 2002-ben jelentünk meg a piacon a Val-Vac TM2 típusú vákuumos szennyvízszelepünkkel, amelyek azóta is kifogástalanul működnek.

A fejlesztés során olyan szeleprendszert alakítottunk ki, amely vákuum segítségével vezeti el a kommunális szennyvizet a lakásoktól. Ezt a rendszert olyan helyekre építik be, ahol a terepviszonyok miatt nem lehet a keletkező szennyvizet gravitációs úton elvezetni.

A teljes vákuumszelep saját tervezésünk, és minden fröccsöntő, hajlító és kivágó szerszámot a saját szerszámkészítő műhelyünkben készítettünk el. A gyártást és összeszerelést – mint autóipari beszállítók – nagy figyelemmel, precízen végezzük. Szelepeink minőségére 2 év garanciát vállalunk. Jelenleg már az ország több mint 23 településén alkalmazzák szelepeinket.

A ValVac TM2 komplett szelepet kedvező, áron kínáljuk már meglévő vákuumrendszerrel rendelkező települések részére.

Cégünk foglalkozik még vákuumszelepek beépítésével és szervizelésével. Vállaljuk működő szennyvízrendszerek szelepeinek együttes egyidejű komplett beszabályozását, a rendszer hatásfokának növelése, és a fajlagos energia csökkentése érdekében. Erre a munkára előzetes egyeztetés után árkalkulációt készítünk.
A beszabályozást, természetesen  más típusú szeleppel működtetett rendszerek esetén is vállaljuk.

Energiatakarékosság / kimutatások

Magyarországon működő vákuumos szennyvízhálózatok zöme 1994 és 2002 között épült.
Az eltelt évek alatt a rendszerek, és ezek alapját képező vákuumszelepek elöregedtek.
Felújításuk, cseréjük tetemes költséggel jár, az alkatrészeket időszakosan, felesleges alkatrészeket is tartalmazó csomagban, külföldről és drágán szerezhetik be, ezért anyagi forrás hiányában nem-, vagy csak mérsékelten élnek a lehetőséggel.

Ez is közrejátszik abban, hogy a legtöbb rendszer magas fajlagos energiafelhasználással (kWh/m3) működik, aminek csökkentésére kidolgoztunk egy mindenki számára előnyös konstrukciót.

A konstrukció lényege az, hogy a rendszer felmérését és aknánkénti beszabályozását szakembereink INGYEN végzik el, fizetni csak a beszabályozás utáni energiaköltség megtakarításának bizonyos százalékát kell egy éven át, negyedévenként. Így a megrendelőnek nincsenek költségei, és kockázata sem, mivel ha nincs megtakarítás nincs miért fizetnie, ha viszont van megtakarítás, annak egy része megmarad, így olcsóbban tudja üzemeltetni a rendszert. Egy év után a teljes megtakarítás előnyeivel tud élni. Ha a rendszer felmérésekor úgy találjuk, hogy egyes helyeken szükséges lenne a szelepek vagy kiszolgáló szerelvényeik cseréjére, akkor a megrendelő által biztosított eszközöket használjuk. Eszközhiány esetén, vagy tartósan alacsony vákuumértéknél – ami ágvégeken gyakran fordul elő – alternatívaként ajánljuk az általunk gyártott ValVac2 vákuumszelepeket-, ennek gyenge vákuumra áttervezett változatát-, vagy annak részegységeit.
Ezek olcsóbbak, és megbízhatóságukról szinte minden üzemeltető meggyőződött.

Több aknában alkalmaztunk hibrid megoldást is, ahol az eredeti szelepet ValVac2 vezérlőszelep működteti, teljes megelégedésre.

Az alábbi településeken már elvégeztük a rendszerek beállítását az alábbi eredményekkel:

Beállítás előtti fajlagos energiafelhasználás Beállítás utáni fajlagos energiafelhasználás Szelepek száma
Nick 1,507 kWh/m3 0,778 kWh/m3 152
Mártély 1,424 kWh/m3 0,608 kWh/m3 302
Szentistván 1,68 kWh/m3 0,79 kWh/m3 492
Mezőkeresztes 1,26 kWh/m3 0,91 kWh/m3 489
Alattyán 1,742 kWh/m3 0,666 kWh/m3 282
Tiszasüly 1,808 kWh/m3 beállítás folyamatban 141